HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

4 Mayıs 2009 Pazartesi

Fırın sütlaç


  • Frn_sutlac
     =Malzemeler =

    • 1 lt süt
    • 1 çay bardağı pirinç unu veya nişasta
    • 250 gr tozşeker
    • 100 gr pirinç
    • Bir miktar su
    • 1 yumurta sarısı

        =hazırlanışı=

    1. Pirinçleri ayıklayıp yıkayın ve tencereye alın. Pirinçleri 4 parmak geçecek şekilde su ilave edip karıştırmadan kaynatın.
    2. Pirinçler suyunu çektikten sonra tencereyi ateşten alın ve pirinçleri süzün. Sütü ve pirinçleri tekrar tencereye ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinç ununu sulandırıp ezin ve tencereye ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp ateşten alın.
    3. Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Karışımdan yarım su bardağı kaşığı sütlaç alıp ayrı bir kaba aktarın. Buna yumurtanın sarısını ilave edip karıştırın. Tenceredeki sütlacı fırına dayanıklı kaselere aktarın. Üzerlerine birer kaşık yumurtalı sütlaç karışımından ekleyip düzgün bir şekilde güzelce yayın.
                                                                                                                                                                                         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder