HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

5 Mayıs 2009 Salı

Ceviz Mantolu Çaylı Kek

 =MALZEMELER=

• 3 adet yumurta
• 1,5 su bardağı toz şeker ya da esmer şeker
• 1 su bardağı demlenmiş çay
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 1 su bardağı çekilmiş toz ceviz
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• 1 paket kabartma tozu
• 2,5 su bardağı un
clip_image0022
 =HAZIRLANIŞI=

Kekimizi hazırlamaya başlamadan önce bir su bardağı demlenmiş çayı soğumaya bırakıyoruz. Bir kaba yumurtayı kırıyoruz ve üzerine toz şekeri ilave edip, mikserin en yüksek devirinde 5 dk. çırpıyoruz. Daha sonra üzerine soğumuş olan çayı, sıvı yağı İlave edip karıştırıyoruz. Hemen peşinden unu, tarçını, kabartma tozunu ekleyip mikserin en düşük devrinde karıştırmaya devam ediyoruz. Kıvamının tahin kıvamında olmasını sağlıyoruz. Kek kalıbımızın her tarafını bir tatlı kaşığı margarinle yağlıyoruz. Toz cevizimizin büyük bîr kısmını kek kalıbımıza döküp, kalıbımızı sağa-sola çevirerek her tarafını cevizle kaplıyoruz. Kalan cevizleri de kek harcımızın içine döküp karıştırıyoruz. Bu yapmış olduğumuz işlemle kekimizi cevizle mantolamış oluyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 35-45 dk. pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder