=Malzemeler=
1 kg. koyun kıyması
100 gr. ekmek içi
50 gr. sâde yağ
50 gr. un
3 âdet yumurta
1,5 limon
Tuz, karabiber.
=hazırlanışı=
Et, 100 gr. ıslatılmış ekmek içi ile iki defa et makine sinden geçirilir veya iyice yoğurulur. 3 yumurta akı, tuz, biber* İlâve edilerek biraz daha yoğurulur. Cevizden küçük parçalara ayrılarak ıslak avuç arasında yuvarlanır. Bir ten cereye bir litre su konur. Tuz atılır. Kaynayınca köfteler ilâve edilir. Yavaş yavaş kaynatılarak yarım litre suyu ka lıncaya kadar pişirilir. Ayrı bir kapta 50 gr. yağ, 50 gr. un 4 - 5 dakika müddetle kavrulur. Köftenin suyu ilâve edilir Karıştırılarak kaynayıncaya kadar 3 yumurta sarısı, 1 5 li mon suyu ile çarpılır. Bir bardak soğuk su ile sulandırılır. Kaynayan unlu köftesuyuna ilâve edilir. Köftelerin üzeri ne boşaltılır. Garnetür olarak ceviz büyüklüğünde hazırlan mış, buharda pişmiş patates ilâve edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder