HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

4 Mayıs 2009 Pazartesi

PEYNİRLİ POĞAÇA

Peynirlipogaca21

   =Malzemeler=

  • 1 paket yaş maya
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta ( birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın)
  • Aldığı kadar un ( yaklaşık 5- 6 su bardağı un )

İç malzemesi:

  • 150 gr lor
  • yarım demet maydanoz

          =hazırlanışı=

  1. 2 su bardağı sütü ve yağı karıştırın biraz ısıtın. (sıcak olmasın)
  2. 1 paket mayayı kabın içine ufalayın ve elinizle sütle iyice homojen bir karışım olasıya kadar karıştırın.
  3. Tuzunu ve yumurta akını ilave edin.
  4. Yavaş yavaş ununu ilave edin ve bir yandan elinizle karıştırın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave edin ve güzelce yoğurun.
  5. Üzerini örtün. ( bu şekilde 1-2 saat hamur iki katı büyüklüğe ulaşıncaya kadar mayalandırın)
  6. Bu arada içini hazırlayın.Lor ve kıyılmış maydanozu bir kabın içerisinde karıştırın. Tuzsuz lor ise 1 çay kaşığı kadar tuz ilave edin
  7. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve daha sonrada istediğiniz şekli verip bir tepsiye dizin.                                                                    Peynirlipogaca22                                               Peynirlipogaca23                                               Peynirlipogaca24                                              Peynirlipogaca25                                                 Peynirlipogaca26                                              Peynirlipogaca237
  8. Tepsiye dizilen hamurların üzerine yumurta sarısı sürün. İsterseniz üzerine çörek otu ve susam ektikten sonra önceden ısıtılmış fırında 10 dakika mayalandırın. Daha sonra fırının sıcaklığını 185 derceye getirin ve üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder