=Malzemeler =
- 4 iri patates
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 8 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 kahve fincanı dilimlenmiş yeşil zeytin
- 1 kahve fincanı dilimlenmiş siyah zeytin
- Rus salatası( küçük bir kavanoz garnitür ve mayonezle hazırlanmış)
- Tuz
- Ketçap
=Hazırlanışı =
- Patatesleri yıkayıp kurulayın. İnce bir şişle herbirinin üzerine delikler açın. Ayrı ayrı alüminyum folyaya sarıp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 1 saat pişirin.
- Patatesleri fırından çıkarıp folyoları açın. Patateslerin üzerini bıçakla kesip iki yana açın. Herbirine birer çorba kaşığı tereyağı ekleyip tuz serpin ve bıçağın ucuyla iyice karıştırarak yedirin.
- Kaşar peyniri, dilimlenmiş siyah zeytin, dilimlenmiş yeşil zeytin. Rus salatasını patateslerin üzerine paylaşıtırıp, isteğe bağlı olarak ketçapla hemen servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder