HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

4 Mayıs 2009 Pazartesi

TALAŞ KEBABI

 =Malzemeler=

1,5 kg. koyun eti
50 gr. domates
750 gr. soğan
50 gr. sade yağ
Bir demet maydanoz
Tuz
Biber.

      =hazırlanışı=

Et kemiklerinden ayrılır. Yarım santimetre inceliğin de dilimlere kesilir. Kesilen dilimler parmak uzunluğunda talaş gibi bir defa daha doğranır. Yıkanıp 50 gr. yağ ile bir tencereye konur. Doğranmış bir baş soğan, tuz ilâve edi lir. Orta hararlı ateşte 45 - 50 dakika kadar kaynayınca ya rım halkalara doğranmış soğan, etin üzerine konur. Karış tırılmadan 3-4 kepçe suyu kalıncaya kadar pişirilir. Ateş ten alınır. Altına bir kap konup süzgece boşaltılır. Kıyıl mış maydanoz, karabiber serpilir. Yaprak hamuru yapılır. Yarım santimetre kalınlığında açılır. İki eşit parçaya veya birer kişilik parçalara kesilir. Ortasına, hazırlanan iç ko ttur. Rulo şeklinde sarılır. Fırın tepsisine konur. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Fırında pişirilir. Fırından çıkarılın ca birer kişilik parçalara bölünür. Servis tabağına alınır. Üzerine salçası dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder