HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

4 Mayıs 2009 Pazartesi

Etli Enginar Dolması

 =MALZEMELER=

2 adet enginar
150 gram kıyma
4 yemek kaşığı pirinç
1 adet soğan
1 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı yenibahar
zeytinyağı
karabiber
tuz

   =HAZIRLANIŞI=

1. Soğan, domates, sarımsak robotta çekilir.
2. Yıkanmış pirinç, salçalar, baharatlar ve kıyma eklene rek karıştırılır.
3. Enginarların sapları dik durmalarını sağlayacak şekil de kesildiktikten sonra, yaprakların arası iyice yıkanır.
4. İç malzeme el yordamı ile yaprakların arasına doldurulur.
5.Tencereye konulan enginarların yarısına gelecek kadar su dol durulup, üzerlerine zeytinyağı gezdirilir.
6.50 dakika kadar orta ateşte pişirilir. 7. Sıcak servis yapılıp elle yenilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder