=Malzemeler=
8 yumurta
250 gr. pudra şekeri
250 gr. un
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
Yarım limon suyu
500 gr. çilek.
=hazırlanışı=
Tencerede şekerle yumurtaları, telle yoğurt kıvamında oluncaya kadar çırpın. Unu, limon suyunu ve limon kabuğu rendesini katın. Karıştırın. İçi yağlanmış yuvarlak pasta ka lıbına koyun. (Hamur, kalıbın yarısını geçmemelidir.) Orta hararetli fırında pişirin. Kalıptan çıkarın. Soğuyunca iki ye, kesin. Birini likörlü şurupla ıslatın. Krem sürün, çilek leri dizin. Tekrar krem sürün ve pastanın ötekini üstüne ka patın. Krem, çilek ve fıstıkla süsleyin.
Kremin yapılışı :
Tencereye 6 yemek kaşığı toz şeker, 1 yemek kaşığı un, 2 yumurta koyun. Telle karıştırın. Sıcak sütü katın. Aleşte karıştırarak pişirin. 125 gr. Sana katın. İndirin. Va nilya tozu ilâve edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder