HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

4 Mayıs 2009 Pazartesi

PÜRELİ KEBAP

         =Malzemeler=

1 kilo kuşbaşı doğranmış et

2 soğan
1 domates
1 kilo patates
125 gr. Sana
1 bardak süt
Yarım limon suyu
Biraz tuz ve karabiber.

      =hazırlanışı=

İnce kıyılmış soğanı bir tencere içinde yağ ile iki da kika kavurun. Yıkanan eti katın. 3-4 dakika kavurduktan sonra bir bardak sıcak su, iki domates suyu ve yarım li mon suyu İlâve edin. Hafif ateşte et iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu arada bol suda haşlanarak pişen patates lerin suyunu süzün. Biraz ılınınca kabuklarını soyun. Çok hafif ateş üstüne oturtulan tencerede ezip püre haline ge tırin. Yağı ve sütü ilâve edin. Hepsi halloluncaya kadar karıştırın. Püreyi sıcak tabağa alın. Ortasına pişen keba bı, koyun. Patateslerin üstüne önce kebabın suyundan gez direrek dökün, sonra kıyılmış maydanoz serpin ve yemek soğumadan derhal servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder