HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

4 Mayıs 2009 Pazartesi

Etli Kabak Dolması

 =MALZEMELER=

2 adet küçük kabak
1 adet küçük soğan
3 yemek kaşığı dana kıyma
1 yemek kaşığı kırık
pirinç
1 adet rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Tuz
Çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
etli-kabak-dolmasi
 =HAZIRLANIŞI=

Kabakları soyup dolmalık kıvama getirin, kini atmayın, sonra mücver yapımmda kullanabilirsiniz. Eğer aynı gün yapamıyorsanız derin dondurucuya koyup
daha sonra kullanabilirsiniz. Dolmanın içini hazırlamak için, pirinç, kıyma, rendelenmiş soğan, domates, maydanoz, tuz ve tarçını birlikte iyice karıştırın. Kabakların içine doldurun. Küçük bir tencereye dolmaları koyup biraz sıcak su ve bir tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edip pirinçler şişene kadar
kısık ateşte pişirin. Kabak dolmasını dilimleyip yoğurtla servis yapabilirsiniz. Bu sayede çocuğunuz daha rahat yiyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder