HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

4 Mayıs 2009 Pazartesi

Kazan Kebabı

    =Malzemeler =

1 tatlı kaşığı tuz,

3 tane domates,

yarım kilo patlıcan,

yarım su bardağı su,

iki çorba kaşığı katı yağ.

 (İç malzemesi)

Bir baş iri soğan,

250 gram kıyma,

bir tane domates,

bir çay kaşığı kırmızı biber,

2 tane yeşil biber,

bir çay kaşığı tuz,

bir çay kaşığı karabiber,

bir tatlı kaşığı yeniba har.

    =Hazırlanışı =

Patlıcanlar alaca soyulur ve dipten ayırma dan bir parmak kalınlığında doğranır. Acısını almak için tuzlu suya atılarak 20 dakika civarında beklenir. Ardından soğuk su ile bol bol yıkanır. Artık sıra içini hazırlamaya gel miştir. Domates, biber ve soğanlar ince ince kıyılır, içerisine, karabiber, kırmızıbiber, tuz ve yeni bahar katılır. Hazırla nan bu kıyma iyice yoğurulur. Köftelik kıyma, ufak parçalar halinde, patlıcanların kesilen dilimleri arasına sıkıca yerleş tirilir. Yalnız, dışarıya fazla taşırmamalıdır. Kıyma konul dukça, patlıcan belini kıvırır ve yay şeklini alır. Geniş bir tepsi içerisine patlıcanlar dizilir ve ardından, kabuğu soyul muş domatesler patlıcanların üzerine doğranır, iki çorba ka şığı katı yağ konulur ve yarım bardak su ilave edilerek ka pağı kapatılır. Kısık ateşte pişirilmelidir. Pişirdiğiniz bu ka zan kebabı’na «Beli kıvrık» ismi de verilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder