HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

4 Mayıs 2009 Pazartesi

BAKLALI VE ETLİ ENGİNAR

 =MALZEMELER=

250 gram kuşbaşı kuzu eti
150 gram iç bakla
2 adet enginar
10-12 adet arpacık soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
Zeytinyağı
Tuz

 =HAZIRLANIŞI=


1. Arpacık soğanları zeytinyağında bir süre kavurun.
2. Salçayı ve eti ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin.
3. Tencerenin içinde etlerin ortasına enginarları dizerek yerleştirin.

NOT: Enginarların kalın dış yapraklarını ayıklayın. Üst kısımlarından da kesin. Arzu ederseniz bütün yapraklarını da ayıklatıp kullanabilirsiniz.
4. İçbaklaları çevresine dizin.
5. Enginarların üstünü geçmeyecek kadar sıcak su ve tuz ilave edip ağzı kapalı şekilde hafif ateşte suyunu çekene dek pişiriniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder