HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

4 Mayıs 2009 Pazartesi

ETLİ LAHANA DOLMASI

 =Malzemeler=

Yarım kilo kıyma
4 çorba kaşığı yağ
3 büyükçe soğan
1 kahve fincanı pirinç
1 çorba kaşığı domates salçası
3 bardak su
1,5 kilo dolmalık lahana
Yarım çorba kaşığı tuz,
karabiber.

    =hazırlanışı=

Aşağı yukarı 1,5 kMoluk dolmalık bir baş lahanayı or tasından ikiye kestikten sonra göbek kısmını çıkarın. İçin de su bulunan tencereye koyup üzerine de tuz serperek” kuvvetli ateşte bir taşım kaynatınız. Lahanaları delikli kep çeyle sudan çıkarıp soğuttuktan sonra damarlı sert bö lümlerini ayıklayıp, el büyüklüğünde parçalara bölünüz. Lehanalar pişmekte iken, başka bir tencereye rendelen miş soğan, pirinç, kıyma, tuz biraz karabiber biraz da su i’âve ettikten sonra iyice yoğurunuz. Kıymadan ceviz bü yüklüğünde parçalar kopararak, bunları lahanaların içine koyunuz. Sigara sarar gibi yuvarlayarak dolmaları hazırla yınız. Sarılan dolmaları pişeceği tencereye yerleştiriniz. Üzerine yağ, sulandırılmış salça katarak tencereyi kapa yın ve ateşe koyunuz. Orta ısıdaki ateşte 30 - 40 dakika arasında pişirdikten sonra servis yapabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder