HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

4 Mayıs 2009 Pazartesi

Bezelyeli Uskumru

Balık Yemekleri

=Malzemeler=

 6 adet uskumru, 
  200 gr mantar, 
  1 su bardağı konserve bezelye,
   2 yemek kaşığı un, 
  4 yemek kaşığı tereyağı, 
  ½ demet maydanoz,  
 ½ demet dereotu,   
1 bardak su,  
 2 adet defne yaprağı,  
 Tuz.    
 = Hazırlanışı =
 Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra limonla ovun. 
Mantarları kıyıp yağda  birkaç dakika soteleyin. 
Üzerine 1 limon suyu ve 1 bardak su ekleyin. 
Bezelyeyi  ekleyip 10 dakika pişirin. 
Unu az suyla ezip içine kıyılmış dereotu ve maydanoz  ekleyin.
 Balıkları tepsiye dizip üzerine bezelyeli sosu, sonra unlu karışımı dökün.  
 Üzerine limon dilimleri ve defne yaprakları koyarak ister ocakta ister fırında pişirin.  
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder