HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

5 Mayıs 2009 Salı

Biberli Pilav

 = Malzemeler=

1 Adet soğan
1 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Adet kırmızıbiber
2 Adet dolmalık biber
2 Adet domates
1 Su bardağı pirinç
Tuz
1.5 Su bardağı su


       =HazırlanışI= 

Zeytinyağını tencerede kızdırın. Küçük küçük doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşene dek kavurun. Dolmalık biberleri ve kırmızı biberin çekirdek yataklarını çıkarın. Biberleri de küçük doğrayıp, tencereye ekleyin. Yıkayıp, sıcak suda bir süre beklettiğiniz pirinci süzerek tencereye aktarın. Domateslerin kabuklarını soyup, küp şeklinde doğrayın ve tencereye ilave edin. Pilavın suyunu ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte pişirin. Pilav suyunu tam çekmeden tencereyi ocaktan alın. Hafif lapa olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder