HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

5 Mayıs 2009 Salı

PORTAKALLI MUHALLEBİ

 =Malzemeler=


7 su bardağı süt

Bir kaşık nişasta

Bir kaşık piri

8 tane iri portakal kabuğu reçeli
1 fiske tuz
1 bardak sunç unu

250 gr. toz şeker

   =hazırlanışı= 


Sütü toz şekerini, tuzu bir tencereye koyunuz. 5 daki ka kadar arada bir karıştırarak sütü kaynamaya bırakın. Ayrıca bir kasenin içinde nişasta ile pirinç ununu suyla bir likte iyice ezerek halledin. Sonra bunun kaynamakta olan sütün içine bir taraftan hızlıca karıştırarak, azar azar ilâve edin. Muhallebiyi 10 dakika kadar karıştırarak pişirin. Ateş ten indirdikten sonra daha önce ince, ince kıyılmış olan portakal kabuğu reçeli koyun ve muhallebi boza kıvamı na gelinceye kadar karıştırarak pişirin.. Ateşten indirdikten sonra derhal kaselere boşaltın.. Arzu ederseniz üstünü şe­killi kesilmiş portakal kabuğu reçeli ile süsleyip, soğuduk tan sonra servis yapınız.Not : Bu muhallebiyi aynı ölçülerle, aynı şekilde şam-fıstığı ile de yapabilirsiniz. O zaman muhallebi ye portakal kabuğu reçeli yerine kabukları daha önce sıcak suda bırakılarak çıkartılmış ve kıyıl mış 200 gr. şamfıstığı ilâve edilir. Kaselere bo şaltılan bu fıstıklı muhallebi kıyılmış fıstıkla süslenip servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder