HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

5 Mayıs 2009 Salı

Çikolatalı Pasta

  =Malzemeler=

4 adet yumurta
Bir çorba kaşığı kakao
1 bardak pudra şekeri
Yarım bardak un
Bir paket vanilya.

(Krem Malzemeleri )

250 gram margarin yağ,
250 gr. pudra şekeri,
bir paket vanilya,
bir kahve fincanı ılık süt,

(Kremin Yapılışı =

Bir kap içinde yağ elle yumuşatılır. Pudra şekeri ve vanilya ilâve edilir. Krem gibi oıuncaya kadar karıştırınız. Süt azar azar ilave edilerek karışıma yedirilir.

 =hazırlanışı=

Bir kap içersinde vanilya, şeker ve yumurta teli ile yoğurt gibi koyu oluncaya ,kadar karıştırınız. Unu eledikten sonra kakao ile karıştırdıktan sonra yumurtalı karışıma ilâ ve edip hafifçe karıştırınız küçük bir tepsiye yağlı kâğıt yayınız. Üzerine yaptığınız karışımı dökünüz. Orta hararet li fırında pişiriniz. Piştikten sonra kâğıdı çıkarıp, pastayı tam ortasından iki eşit parçaya ayırınız. Bir parçanın üze rine krem sürünüz. Diğer parçayı üzerine kapatınız. Üstüne ve kenarlarına da kremden sürünüz. Pastanızın üzerini hin distancevizi veya evinizde bulunan meyve şekerlemeleriyle de süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder