HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

28 Ekim 2010 Perşembe

TERBİYELİ İŞKEMBE ÇORBASI



Çorba Tarifi, Terbiyeli İşkembe Çorbası, yemek tarifi=Malzemeler =
Yarım kg temizlenmiş kuzu işkembesi
10 su bardağı su
5-6 diş sarmısak
3 adet defne yaprağı
3 çorba kaşığı tepeleme un
2 adet yumurta
=HAZIRLANIŞI=
Temizlenmiş işkembeleri birkaç su yıkayıp, düdüklü tencereye alın.Üzerine 10 su bardağı suyu,sarımsakları, defne yapraklarını ilave edip, işkembeler yumuşayanadek pişirin. Sonra işkembeleri delikli kepçe ile tencereden alıp, fındık iriliğinde parçalar halinde doğrayın, işkembelerin haşlanma suyundan bir kepçe alıp, unu topaksız bulamaç kıvamına getirerek tencereye aktarın. Ardından doğranmış işkembeleri katın.Tuzunu ayarlayın. Ağır ateşte ve karıştırarak çorbanın üzeri göz göz olana dek pişirin. Bir kapta yumurtaları ve sirkeyi 1 tutam tuz ile çırparak iyice karıştırın, içine karıştırarak bir kepçe çorbanın suyundan ilave edip tekrar çırpın. Ağır ağır ve sürekli karıştırarak çorbaya ilave edin. Karıştırmaya ara vermeden çorbayı bir taşım daha kaynatarak ateıten alın. Üzerine kırmızıbiberli tereyağ gezdirerek servis yapın.

Not: işkembe çorbasını, sirkeyle karıştırılmış dövülmüş sarımsaklı sosla birlikte servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder