=Malzemeler = 500 gram ıspanak 500 gram patates 8 su bardağı su 3 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber =HAZIRLANIŞI= Ispanakların saplarını ayıklayıp, yaprak kısımlarını incecik dograyın. Patatesleri soyup ince ince dilimleyin. Bir tencerede 8 subardağı suyu kaynatıp, biraz tuz ekleyin ve dogranmış patatesleri bu kaynayan suya ekleyerek 20 dakika pişirin. Ardından | |
ıspanakları ekleyip, 10 dakika kadar pişirin. Tenceredeki suyun birikmişini ayırın. Ispanak ve patates karışımını blender veya mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin, içine tereyağı ve ayırdığınız sudan (istediğiniz kıvamı elde edene kadar suyu artırabilirsiniz) ilave edip, karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Sıcak olarak servis yapın. |
HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box
28 Ekim 2010 Perşembe
PATATESLİ ISPANAK ÇORBASI
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder