=Malzemeler= 600 gr kuşbaşı kuzu eti 1 soğan 1 demet pazı Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı karabiber, tuz Domates sos için 4 domates 2 diş sarımsak Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 kesme şeker, tuz | |
=hazırlanışı= Etleri üzerini 3 parmak geçecek kadar su ilave ederek haşlayın. Ocağın altını kapatmadan 1-2 dakika önce tuzu ilave edin. Etin suyunu süzdürün. Soğanın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını ısıtıp soğan ve eti orta ateşte kavurun. Karabiber ilave edip harmanlayın. Pazı yapraklarını haşlayıp mı itlaf tezgahına serin. Ortasına kavurduğunuz etleri paylaştırıp kenarlardan ortaya doğru toplayarak kapatın. Domates sos için, domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın Sarımsakları ince kıyın. Zeytinyağı, domates, sarımsak, kesme şeker ve tuzu bir tavaya alıp pişirin. Pazı yaprağına sarılı kuzu kapamaları servis tabağına alın. Üzerine domates son ilave ederek servis yapın |
HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box
28 Ekim 2010 Perşembe
PAZI YAPRAĞINA SARILI KUZU KAPAMA
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder