HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

5 Ekim 2010 Salı

Sakallı Poğaça

=malzemeler=

1 yumurtanın akı

1 su bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 paket kuru (instant) maya

1 tatlı kaşığı tuz

1/2 tatlı kaşığı toz şeker

aldığı kadar un

=harcı için=

ezilmiş yumuşak beyaz peynir veya krem peynir

ince kıyılmış maydanoz

üzerine; ayırdığınız yumurta sarısı

= Hazırlanışı =
1-2 avuç unu yoğurma kabına alıp kuru maya tuz ve toz şekerle iyice karıştırın. Yoğurdu sıvı yağı ve yumurta akını ilave edip yoğurun. Ele hafif yapışan yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar un ilave edin. Üzerini kapatıp ılık bir ortamda hamur iki katı hacme ulaşana kadar mayalandırın. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 15-20 dakika daha tepsi mayasına bırakın. 185 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Poğaçalarınız ılındıktan sonra bir bıçakla ortalarından yarısına kadar kesip içine biraz dışarı taşacak şekilde peynir sürün. Taşan peynirleri ince kıyılmış maydanoza batırıp servis yapın. AFİYET OLSUN

Sakallı Poğaça Tarifi-Sakallı Poğaça Yapılışı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder