=Malzemeler= 6 enginar 1 soğan 6 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı un 1 litre süt Tuz Karabiber 2.5 su bardağı tavuk veya et suyu Taze soğan, Dereotu | |
=hazırlanışı= Soğanı küp seklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Enginarları iri doğrayıp ekleyin ve 3 dakika kavurun. Üzerine un ekleyin ve rengi hafif dönünceye kadar çevirin. Sütü azar azar ilave edin. Tavuk suyu, tuz ve karabiberi ekleyin ve iyice pişirin. Blender'dan geçirerek pürüzsüz hale getirin, ince kıyılmış dereotu ve taze soğanı ekleyip çorbayı bir taşım kaynatın ve üzerini dereotu ile süsleyerek sıcak servis yapın. |
HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box
27 Ekim 2010 Çarşamba
ENGİNAR ÇORBASI
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder