=Malzemeler= 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 adet patates 1 adet havuç yarım çay bardağı ayçiçek Yağı 1 su bardağı ince kıyılmış pırasa 7 su bardağı su 2 çorba kaşığı krema 2-3 dal maydanoz 1 tutam kimyon yeteri kadar tuz süslemek için 2 dal maydanoz | |
=hazırlanışı= Yağı bir tencereye alarak ince kıyılmış 1 su bardağı pırasayı kavurun. Patates ve havucu soyup küp şeklinde doğrayarak kavurduğunuz pırasanın üzerine ilave edin. Kırmızı mercimeği iyice yıkayıp tencereye ekleyin. 7 su bardağı suyu da ilave ettikten sonra kaynamaya bırakın. Tüm malzemeler kaynadıktan sonra blendırdan geçirin. Tekrar ocağa alarak üzerine kremayı ekleyin ve bir taşım daha kaynatın. Arzuya göre kimyon vb baharat, tuz ilave edin. Dilerseniz maydanozla süsleyerek servis yapın. |
HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box
27 Ekim 2010 Çarşamba
SEBZELİ MERCİMEK ÇORBASI
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder