HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

27 Ekim 2010 Çarşamba

PORTAKALLI HAVUÇ ÇORBASI



Havuç Çorbası, Çorba Tarifleri, Yemek Tarifleri, Çorba=Malzemeler=
4 havuç
1 patates
1 soğan
5 su bardağı su
100 ml portakal suyu
25 gr tereyağı
Karabiber
Taze kekik
Tuz

=HAZIRLANIŞI=
Havuç, soğan ve patatesin kabuklarını soyup küp seklinde doğrayın. Tereyağını eriterek sebzeleri 5 dakika soteleyin. Üzerine 2 su bardağı su ilave edin ve orta ateşte 20 dakika pişirin. Yumuşayan sebzeleri blender'dan geçirip kalan suyu ekleyin. Portakal suyu, tuz ve karabiberi çorbaya ilave edip 10 dakika kaynatın. Taze kekik yapraklarıyla süsleyip sıcak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder