HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

15 Kasım 2009 Pazar

PATLICAN KASESİ



=MALZEMELER=

  • 6 tane bostan patlıcan
  • 1/2 kilo kuşbaşı et
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • 2 tane domates
  • 2 tane sivribiber
  • 1 tane kırmızbiber


=HAZIRLANIŞI=

Eti tencereye alıp suyunu çekene kadar pişirelim.suyunu çekince yağı ve doğranmış soğanıda ilave edip kavuralım.İyice kavrulunca salçasını ilave edip kaynamış su ekleyip pişirelim.Et iyice pişince patlıcanları oyalım.BEn kızartmadan yaptım ama siz daha lezzetli olsun istiyorsanız kızartın.Oyulmuş patlıcanları karnıyarık tenceresine tek sıra dizelim.İçlerine etleri dolduralım.Üstüne 1 dilim domates,sivribiber ve kırmızbiber dilimi koyalım.Etin suyunuda ilave edip kısık ateşte pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder