HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

15 Kasım 2009 Pazar

GÖKKUŞAĞI TATLISI




=MALZEMELER=
  • 5 tane yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • Alırı kadar un

Şerbeti İçin:

  • 4 su bardağı tozşeker
  • 4 su bardağı su
  • Biraz limon

Diğer Malzemeler İçin:

  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 su bardağı hindistancevizi
  • Krem şanti
  • Fıstık
  • İnci şeker

=HAZIRLANIŞI=

Şerbeti 5 dakika kaynatıp soğutalım.Yumurta ve şekeri çırpıp içine yoğurt ve sıvıyağı ekleyelip karıştıralım.İrmik,vanilya,kabartma tozu ve unuda döküp koyu kek kıvamına getirelim.Fırın tepsisini yağlayıp hamuru tepsiye dökelim.Isıtılmış 170'Cde pişirelim.Fırından çıkarıp soğuk şerbeti dökelim.Şerbetini çekip soğuması için 2,3 saat dinlendirelim.Dinlenen tatlıyı yuvarlak kalıplarla keselim.Bir servis tabağına dizelim.Kalan tatlının kenarlarını bir kaba alıp üstüne kakao ve hindistancevizi ekleyip yoğuralım.Tatlı sayısı kadar toplar yapıp yuvarlakların üstüne yerleştirelim.Üstüne krem şanti sıkıp fıstık serpip inci şekerlerle süsleyelim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder