HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

15 Kasım 2009 Pazar

GÜL TATLISI



=MALZEMELER=
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı erimiş margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Fındık
  • Alırı kadar un
  • Kırmızı gıda boyası

Şerbet Malzemeleri:

  • 4 su bardağı su
  • 5 su bardağı tozşeker
  • 1,2 damla limon suyu
  • 1 tutam tuz

=HAZIRLANIŞI=

Hamuru için bütün sıvı malzemeleri ve gıda boyasını karıştırın.İçine un,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.Hamuru tezgaha alıp merdaneyle1 cm. kalınlığında açın.Çay bardağının ağzıyla kesin.6 tanesini yanyana bitişik olarak dizip( anaokundayken tırtıl yapardık ya hatırlarmısınız aynı onun gibi ) rulo sarın.Bıçakla ortadan 2'ye bölüp tepsiye dizin.Ortasına bütün fındığı batırıp ısıtılmış 175C'de pişirin.İlk sıcaklığı çıkınca 5 dakika kaynamış soğumuş şerbeti dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder