HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

15 Kasım 2009 Pazar

FISTIKLI BURMA TATLISI




=MALZEMELER=
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı yağ(yarısı sıvıyağ yarısı erimiş margarin)
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alırı kadar un

İç Malzemesi:

  • 300 gram toz fıstık

Üstü İçin:

  • 200 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ

Açmak İçin:

  • Nişasta

Şerbet Malzemesi:

  • 3 su bardağı tozşeker
  • 3 su bardağı su
  • Biraz limon suyu

=HAZIRLANIŞI=

Önce şerbet kaynatılıp soğutulur.Daha sonra hamuru yoğrulmaya başlanır.Tüm sıvı malzemeler karıştırılır un ilavesiyle yumuşak bir hamur yoğrulur.Bezelere ayrılan hamur biraz dinlendirilir.Sonra oklavayla nişasta yardımıyla incecik açılır.Sonra yufkanın heryerine bolca fıstık serpilip oklavaya sarılır.Sarılan hamur oklavada sıkıştırılır.Dikkatlice oklavadan çıkarılan hamur tepsiye dizilir.Aynı işlem hamur bitene kadar devam eder.Açma ve dizme işi bitince üstüne kızdırılmış yağ karışımı dökülür.Isıtılmış 180Cde iyice kızartılır.Kızaran tatlı fırından çıkıp,ilk sıcaklığı gidince şerbeti dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder