HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

24 Kasım 2009 Salı

LİMONATA

=Malzemeler=

  • 7 adet Limon
  • 5 su bardağı kaynar su
  • 1 su bardağı şeker
=Hazırlanışı=

Limonların suyu sıkılır ve kabukları rendelenir. Limon kabuğu rendesi ve 1 su bardağı toz şekeri bir sürahiye koyup, üzerine 5 bardak kanar su boşaltılır, şeker eriyene kadar karıştırılır. Sürahi yaklaşık 2 saat kadar, soğuması için buzdolabında bekletilir. Daha sonra limon suyunu ince bir tülbent ile süzüp, sürahiye boşaltılır, ince bir dilim limonla ve nane yaprağıyla süsleyerek soğuk servis yapılır. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder