HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

15 Kasım 2009 Pazar

KARAGÖZ TATLISI





=MALZEMELER=
  • 1 paket margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 tane yumurta
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alırı kadar un

Şerbet Malzemeleri:

  • 4 su bardağı tozşeker
  • 4 su bardağı su
  • Biraz limon suyu

=HAZIRLANIŞI=

Şerbeti kaynatıp soğumaya bırakalım.Hamuru için yoğurma kabına margarin,şeker,yumurta ve yoğurdu ekleyip karıştıralım.İçine biraz un,vanilya ve kabartma tozu ekleyip karıştıralım.Hamur tam kıvama gelmeden 4'de birini ayıralım.Kalan hamura un ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapalım.Ayırdığımız 1/4 hamura kakao ekleyip yoğuralım.Sade hamuru tezgahta dikdörtgen olacak şekilde elimizle açalım.Kakaolu hamuru sade hamurun boyunda silindir haline getirelim.Hamurun kenarına bu ruloyu koyup saralım ve dolaba kaldıralım.1 saat dolapta dinlendirelim.Dinlenen hamuru keskin bir bıçakla 1 parmak kalınlığında keselim.Şeklini yuvarlak hale getirip tepsiye dizelim.Isıtılmış fırında kızartalım.Fırından tepsiyi çıkarıp ilk sıcaklağı çıkınca şerbetini döküp çekmesini bekleyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder