HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

15 Kasım 2009 Pazar

CEVİZLİ EV BAKLAVASI




=MALZEMELER=
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alırı kadar un

İç Malzemesi:

  • Ceviz


Üst Malzemesi:

  • 250 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ

Açmak İçin:

  • Nişasta

Şerbet Malzemesi:

  • 4 su bardağı tozşeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Biraz limon suyu

=HAZIRLANIŞI=

Önce şerbeti kaynatıp soğutalım.Hamur için tüm sıvıları yoğurma kabına alıp karıştıralım.Unu ve kabartma toznu ekleyip kulak memesinden biraz daha sert bir hamur yapalım.1 saat dolapta dinlendirelim.Sonra hamuru 60 bezeye ayırlalım.Bu 60 bezeyi 10'lu gruplara ayıralım.4 grubu pasta tabağı büyüklüğünde açıp aralarına bol nişasta serpip üst üste koyup 4 tane 10'lu grup yapalım.Sonra bu 10'lu grupları açalım.Tepsiyi yağlayıp 2 tane 10'lu açılan hamuru üstüne yayalım.Bolca çekilmiş ceviz serpelim.Diğer açılan 2 tane 10'lu hamuru üstüne serelim.Kalan 20 hamuru teker teker açıp üstüne yerleştirelim.(İsterseniz kalan 20 hamuruda 10'lu gruplara ayırıp birlikte açabilirsiniz.)Bütün açma işlemi bitince baklavamızı dilimleyelim.Yağları bir tencereye alıp ısıtalım.Baklavanın üstüne döküp ısıtılmış 190-200'Cde pişirelim.Fırından çıkan tatlıyı biraz bekletip şerbetini dökelim.Şerbetini çekince servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder