HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

2 Kasım 2010 Salı

Sakızlı Muhallebi





=Malzemeler=

1.5 su bardağı şeker
(250 gr. şeker)
5 su bardağı süt
1.5 su bardağı mısır nişastası
(150 gr.)
1 su bardağı su
3 adet çam sakızı
1 su bardağı antep fıstığı kırık
 
=hazırlanışı=

Süt ve şekeri bir tencereye koyun.Çam sakızını ince ince kıyın.Karışıma ilave edin.
Karıştırarak kaynamaya bırakın.

Bu arada bir kapta mısır nişastasını başka bir kapta 1 bardak soğuk su ile çırpın.Topaklanma olmasın.
Süt kaynayınca fıstıkları ilave edin.Nişastayı yavaş yavaş sütün içine dökün.Bu sırada da çırpmayı bırakmayın ki nişasta süte iyice karışıp koyulaşma olsun.Sonra 1-2 dk. daha bekleyip ocaktan alın.

Tatlınızı ısıya dayanıklı bir borcama döküp soğutun.
Soğuyunca kesip istediğiniz gibi süsleyip servis yapın.

Not:Eğer çam sakızı yerine sakız reçeliniz varsa şeker miktarını azaltarak 3 tatlı kaşığı kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder