HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

20 Kasım 2010 Cumartesi

Kestaneli İncir Tatlısı


Kestaneli İncir Tatlısı
=Malzemeler =
100 gr. incir, 100 gr. kestane, 300 gr. krema, 150 gr. tereyağı, 150 gr. hindistancevizi sütü, 1 tatlı kaşığı salep, 200 gr. süt, 10 gr. toz tarçın, 150 gr. şeker, 1 adet yumurta, 1 demet nane, 200 gr. kaymaklı dondurma, 1 adet (12 cm X 12 cm X 1cm) pandispanya.
 
=Hazırlanışı =
İncir ve kestane kabuklarından ve saplarından ayıklanır. Geniş bir tencere içinde hafif ateşte krema ve tereyağı ile birlikte püre haline gelene kadar, devamlı karıştırarak pişirilir. Hindistancevizi sütü eklenerek ocaktan indirilir. kubbe şeklindeki kalıplara doldurularak soğuması için dışarıda bekletip daha sonra buzdolabında 2 saat bekletilir. Süt ve şeker birlikte ocakta kaynatılır, salep ve tarçın eklenerek karıştırılır. Kenara alınarak sıcaklığı 60 dereceye indiğinde yumurta eklenerek tekrar karıştırılır. Pandispanya tatlının doldurulduğu kalıp büyüklüğünde kesilerek salep sosa bulanıp servis edilecek olan tabağa konur, hazır olan tatlı kalıbından çıkartılıp pandispanyanın üzerine konur. Tatlının çevresine salep sos ve taze nane konarak servis edilir

* Yemek tarifi Sayın eyup kemal sevinç'ten alınmıştır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder