HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

10 Aralık 2010 Cuma

KEFAL FIRINDA




=Malzemeler =

 500 ml. (2 su bardağı) su
 1 demet maydanoz
 2 diş karanfil
 75 ml. (5 çorba kaşığı) zeytinyağı veya ayçiçek yağı
 1 kg Kefal (ayıklanıp halka şek. doğranmış)
 300 gr. soğan (rendelenmiş)
 300 gr. domates (rendelenmiş)
 2,5 çorba kaşığı limon suyu
 1/2 çay kaşığı tuz
 Karabiber

=hazırlanışı=

Önceden fırını 170 dereceye getirip, ısıtın. Bir kapta 2 su bardağı suyu, maydanoz ve karanfili koyup, su yarı yarıya çekinceye kadar kaynatın, süzdürün. Zeytinyağı ya da ayçiçek yağını ilave edip karıştırın.

Kefal balığı dilimlerini bir tepsiye dizin. Rendelenmiş domates ve soğanı balıkların üzerine dökün.

Maydanoz suyu - zeytinyağı karışımını da balıkların üzerine gezdirin. Tuz ve biberini serpin. Limon suyunu da dökün. Fırında balıklar pişinceye kadar yaklaşık 10 - 12 dakika pişirin.

Fırından alıp önceden ısıtılmış tabaklarda servis yapın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder