HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

10 Aralık 2010 Cuma

HUMUS




=Malzemeler=

• 1 su bardağı nohut
• 1 fincan tahin
• tuz, kırmızı biber
• 2?3 adet limon
• 1 çay fincanı zeytinyağı

=hazırlanışı=

Nohutları akşamdan ılık suyla ıslatın. Bol suyla tencereye koyup haşlayın. Suyunu süzüp, makineden veya elekten geçirin. İçine 1 fincan tahin koyarak yedirin. Ekşi tada gelinceye kadar limon suyu koyun. Tuz ve kırmızı biber katın. Karıştırarak patates püresi kıvamına getirin. Servis tabağına alıp, üzerlerine kırmızı biberli yağ gezdirip, servis yapın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder