HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

6 Şubat 2010 Cumartesi

Portakallı Kırmızı Turp

=MALZEMELER=

500 g kırmızı turp (ayıklanmış)
1 portakal
15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
bir tutam tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

=HAZIRLANIŞI=

Bir tencereye 25 cm yükseklikte su koyup içine delikli buğulama kabı yerleştirerek tencereyi harlı ateşe oturtun ve suyu bir taşım kaynatın. Kaynayınca buğulama kabına kırmızı turpları koyup tencerenin kapağını sıkıca kapatarak turpları dışları yumuşayıncaya (ama içleri sert kalmalıdır) kadar (13-15 dakika) pişirin.
Bu arada portakalın kabuğunu soyup ince uzun şeritler halinde kestikten sonra incecik kıyarak 1 çorba kaşığını bir kenara ayırın (kalanını atın). Soyulmuş portakalı bir kâseye sıkıp bir kenara bırakın.
Tereyağını kalın dipli bir tencereye koyup tencereyi orta ateşe oturtarak yağı ısıtın. Isınınca portakal suyunu ekleyip ateşi iyice kısarak şurup kıvamı alıncaya kadar (2 - 3 dakika) pişirin. Öbür tencereyi ateşten alıp buğulama kabındaki turpları portakal şurubunun bulunduğu tencereye aktarın. Tuzu ve karabiberi serpip sürekli karıştırarak turpları 2 - 3 dakika pişirin.
Ayırdığınız 1 çorba kaşığı portakal kabuğunu ekleyip karışımı 1 dakika daha pişirdikten sonra tencereyi ateşten alın. Portakallı kırmızı turpları bir servis tabağına aktarıp bekletmeden servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder