HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

6 Şubat 2010 Cumartesi

Buharda Pişmiş Kırmızı Turp ve Havuç

=MALZEMELER=

500 g kırmızı turp (kabukları soyulup ince şeritler halinde doğranmış)
15 cl. (2/3 su bardağı) elma sirkesi
1/2 tatlı kaşığı kekik
2 defne yaprağı
2 tane karabiber (iri kırılmış)
1 küçük havuç (kazınıp ince şeritler halinde doğranmış)
1 taze soğan (ayıklanıp ince şeritler halinde doğranmış)
bir tutam tuz
1/2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı

=HAZIRLANIŞI=

Sirke kekik defne yaprakları ve karabiberleri küçük bir tencereye koyup 10 cl (1/2 su bardağından biraz az) su ekleyerek karıştırın. Tencereyi ateşe oturtup suyu bir taşım kaynattıktan sonra karışımı 2 çorba kaşığı kalıncaya kadar pişirin (yaklaşık 5 dakika).
Bu arada büyük bir tencereye 25 cm yükseklikte su koyup içine delikli buğulama kabı "yerleştirin. Kırmızı turp havuç ve soğan şeritlerini buğulama kabına koyup tencereyi harlı ateşe oturtarak suyu bir taşım kaynatın. Kaynayınca tencerenin kapağını sıkıca kapatıp sebzeleri kırmızı turp şeritleri yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin.
Her iki tencereyi de ateşten alın. Büyük tenceredeki buğulama kabını çıkararak sebzeleri bir servis tabağına aktarın. Küçük tenceredeki sosu içine tülbentyerleştiril-miştel süzgeçten geçirerek tabaktaki sebzelerin üstüne gezdirin. Çiçekyağını da gezdirip tuzu serptikten sonra iyice karıştırın ve servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder