Köfte harcı için;
3,5 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı sıcak su
200 gr yağsız kıyma
1 su bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Sosu kin;
6 su bardağı et suyu
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 adet limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı kuru nane
2 orta boy domates
İç harcı için;
1/2 kg orta yağlı kıyma
1 çay kaşığı tuz
5 baş orta boy soğan
1 çay karabiber
250 gr tereyağ
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
=HAZIRLANIŞI=
Sıcak suyla ıslatılan bulgur,
Başka bir tencerede iç için hazırlanan kıyma suyunu çekinceye kadar pişirilir; çok ince kıyılmış soğan ilave edilir. Suyunu çekince
Yoğurulmuş olan köfte hamurundan cevizbüyüklüğünde parçalar alınır, el ıslatılarak içi açılır. Açılan köftelerin içine 1
Bir tavada eritilen yağa rendelenmiş domates ve salça konularak kavrulur, nane eklenir. Hazırlanan
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder