TAVUKLU RUMELİ ÇORBASI
Malzemeler:
200 Gr Tavuk Göğüs Eti
1 Kahve Fincanı Pirinç
1 Adet Havuç
1 Adet Patates
2 Adet Kornişon Turşu
2 Adet Defne Yaprağı
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Adet Yumurta
1/4 Limonun Suyu
1 Kahve Fincanı Sıvıyağ+1 Yemek Kaşığı Tereyağ
2 Yemek Kaşığı Un
1 Adet Domates
1 Tatlı Kaşığı Paprika(Kırmızı Biber Ezmesi)
3-4 Dal Maydanoz
Tuzot-Karabiber
Yapılışı:
Tavuk haşlanır,didiklenir.Sonra tavuk parçaları ve tavuk suyu büyükçe bir tencereye alınır.Üzeri çorbaya yetecek kadar su ilave edilir.Kaynayınca içine sırasıyla pirinç,havuç rendesi,patates rendesi,minik minik doğranmış kornişon turşu,defne yaprakları ilave edilip,pişene dek kaynatılır.
Bir tavada sıvıyağın yarısı ile küp küp doğranmış domatesler ve paprika kavrulur.Domatesler yumuşayınca ocağı kapatmaya yakın doğranmış maydanozlar ilave edilir.Bu karışım çorbaya ilave edilir.
Küçük bir tavada sıvıyağın yarısı ve tereyağın hepsi ile un kavrulur.Un pembeleşince üzerine soğuk su ilave edilir.Boza kıvamında olmalı.Kaynamasına fırsat vermeden çorbaya ilave edilir.
Bu arada yoğurt,yumurta ve limon suyu bir kasede çırpılır.Çorbaya ilave edilir.Tuz ve biber en son katılarak bir taşım kaynayınca ocaktan alınır.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder