Malzemeler
500 gr kuşbaşı doğranmış et.
2 su bardağı pirinç
2 adet patates
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz
Hazırlanışı
- Derin bir tencerede etleri kavurun.
- Etleri tencereden almadan üzerine yıkadığınız pirincin yarısını dökün.
- Halka halka kestip kızarttığınız patatesleri pirincin üzerini kaplayacak şekilde dizin.
- Üzerine kalan pirinci dökerek düzeltin. Pirinçlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağını minik parçalara ayırarak koyun.
- Tuzu ve pirinçlerin üzerini bir parmak kadar geçecek sıcak suyu ilave ettikten sonra kapağını kapatın.
- Karıştırmadan kısık ateşte pişirin. Pilav demini aldıktan sonra bir tepsinin ortasına etler üst kısımda kalacak şekilde tencereyi çevirin.
- Pilavın etrafını isteğinize göre hazırlamış olduğunuz salata ve yoğurt ile süsleyin. Biz resimdeki gibi süsledik siz de kendi zevkinize göre servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder