HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box
20 Aralık 2009 Pazar
Kuzu Tandır
=Malzemeler=
* 1 kilo kuzu kol
* 2-3 adet havuç
* Birkaç defne yaprağı
* Bir miktar sıvıyağ
* Karabiber ve tuz
* 2-3 adet soğan
=Hazırlanması=
* Bir tepsiye kuzu kolunu yerleştirin. Havuç ve soğanı yıkayın. Soyup küp küp doğrayın.
* Havuç ve soğanı karıştırıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Ardından içine defne yaprağı ve sıvıyağı ilave edin. Sebzeli karışımı kuzu kolunun bulunduğu tepsiye yerleştirin.
* Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 100 derece ısıtılmış fırında 1,5 saat kadar pişirin.
* Pişirme işleminden sonra kuzu kolunu porsiyonlara ayırın.
* Tepside kalan karışımı mikserde püre haline getirin. Karışıma bir miktar su ilave edebilirsiniz.
* Servis tabağına önce püre karışımını alın, sonra üzerine etleri yerleştirip servis yapın.
* Garnitür olarak iç pilav, taze soğan, ızgara domates ve biber kullanabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder