HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

19 Nisan 2009 Pazar

Antepfıstıklı şehriyeli Pilav



=malzemeler=

2 su bardağı pirinç 
2 çorba kaşığı iç antepfıstığı 
2 çorba kaşığı şehriye 
2 çorba kaşığı zeytinyağı 
2 çorba kaşığı tereyağı 
tuz 
karabiber 

=hazırlanışı=

Tencereye yağları koyup şehriye ve antepfıstıklarını kavurun. Yıkanmış fırınç ve tuzu ekleyip beraberce 5 dakika kavurun. Pirinçlerin üzerini örtecek kadar su koyup 10 dakika harlı ateşte sonra kısık ateşte pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder