=MALZEMELER=
1 kg. dana işkembesi
2 kaşık un
2 çorba kaşığı yağ
3-4 diş sarımsak
2 kahve fincanı sirke
Yarım kahve kaşığı kırmızı biber
Tuz
=HAZIRLANIŞI=
1- İşkembe yıkanır. Bir avuç tuzla tuzlanıp, iç içe geçirilip, birkaç saat bırakılır. Sonra bıçakla iyice kazınıp bol su ile yıkanır.
2- 8- 10 bardak su ile düdüklüde iyice haşlanır. Soğuyunca ince ince kıyılır.
3- Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Kıyılmış işkembe ve haşlama suyu konup 2- 3 taşım kaynatılır.
4- Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilerek dökülür. Sarımsaklı sirke ile servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder