HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

19 Nisan 2009 Pazar

İŞKEMBE ÇORBASI

=MALZEMELER= 

1 kg. dana işkembesi 
2 kaşık un 
2 çorba kaşığı yağ 
3-4 diş sarımsak 
2 kahve fincanı sirke 
Yarım kahve kaşığı kırmızı biber 
Tuz 

=HAZIRLANIŞI=

1- İşkembe yıkanır. Bir avuç tuzla tuzlanıp, iç içe geçirilip, birkaç saat bırakılır. Sonra bıçakla iyice kazınıp bol su ile yıkanır. 
2- 8- 10 bardak su ile düdüklüde iyice haşlanır. Soğuyunca ince ince kıyılır. 
3- Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Kıyılmış işkembe ve haşlama suyu konup 2- 3 taşım kaynatılır. 
4- Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilerek dökülür. Sarımsaklı sirke ile servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder