HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

19 Nisan 2009 Pazar

Tavuklu çorba

=MALZEMELER= 

1 bütün piliç 
6 bardak su 
yarım bardak tel şehriye 
100 gr. tereyağı 
1 tatlı kaşığı domates salçası 
tuz 
karabiber. 

=HAZIRLANIŞI=

Temizlenmiş, yıkanmış piliç yağın içinde çevrilerek iyice kızartılır. Daha sonra büyük bir tencerede kaynayan suyun içine atılıp, kemiklerinden ayrılacak duruma gelinceye kadar pişirilir. Pişen piliç tencereden alınıp kalan suyuna tel şehriyeler atılır. Tel şehriyeler yumuşayınca, bir kaşık un suda eritilip çorbaya ilave edilir, ayıklanan piliç, tuz karabiber katılarak ateşten alınır. Salça yağda kavrularak çorbanın üzerine dökülüp servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder