HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

19 Nisan 2009 Pazar

Ezogelin Çorbası

=hazırlanışı=

6 bardak kemik suyu 
2 çorba kaşığı tereyağı 
2 çorba kaşığı un 
2 adet soğan 
2 çorba kaşığı salça 
1 çay bardağı pirinç 
1 su bardağı kırmızı mercimek 
biraz nane 
tuz 
biber 

=hazırlanışı=

Tencerede eritilen tereyağının üzerine çok ince doğranmış soğanla, elenmiş un eklenerek, pembeleşinceye kadar kavrulur. Kmeik suyu konur ve karıştırarak kaynatılır. Salça, temizlenmiş mercimek ve pirinç de tencereye konur. Nane, tuz ve biber ilave edilerek pişirilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder