HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

19 Nisan 2009 Pazar

MERCİMEK ÇORBASI

=MALZEMELER= 

10 bardak et suyu 
1,5 bardak kırmızı mercimek 
1 adet patates 
2 baş soğan 
1 çorba kaşığı un 
2 çorba kaşığı yağ 
1 yumurta sarısı 
Tuz, kırmızı biber 
1 bardak süt 

=HAZIRLANIŞI= 

1- Mercimek ayıklanır, yıkanır, patates soyulup rendelenir. 
2- Soğan çorba tenceresine rendelenir. Yağ ile pembeleştirilir. Un katılıp biraz daha kavrulur. 
3- Et suyu ve hazırlanan mercimek, rendelenmiş patates katılıp, iyice pişinceye kadar kaynatılır. Tel süzgeçten kaşık yardımı ile geçirilir. 
4- Yumurta sarısı ile süt çatalla çarpılır; çorba sofraya alınmadan 10 dakika önce çorbaya ilave edilip karıştırılır. Tuz atılır, ateş kapatılır. 
5- Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilir. 

Not: Çorbalara terbiye üç şekilde katılır. 
1) Yumurta sarısı-süt karışımı 
2) Yumurta sarısı-limon suyu karışımı 
3) Yumurta sarısı-limon suyu-un karışımı 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder