HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

19 Nisan 2009 Pazar

Yesil Mercimek Çorbasi

Yeşil Mercimek Çorbası 

=mazlemeler= 

Yeşil Mercimek 2/3 su bardagi 115 gr 
Su 6 su bardagi 1200 gr 
Sogan 1 orta boy 75 gr 
Margarin veya tereyagi 4 yemek kasigi 40 gr 
Un 2 yemek kasigi 12 gr 
Pirinç ¼ çay bardagi 25 gr 
Tuz 2 tatli kasigi 12 gr 
Yumurta 1 adet 50 gr 
Süt 1 su bardagi 200 gr 
Ekmek (bayat) 2 ince dilim 40 gr 
Kirmizi biber ½ tatli kasigi 1 gr 

=hazırlanışı=

Mercimegi yika. 1 su bardagi su ile bir gece önceden islat. Sogani soy, yika, ince ince dogra. Yagla birlikte tencereye koy, kapagi kapat, ara sira karistirarak 2-3 dakika öldür, unu ekle, hafif sararincaya degin kavur. 
Pirinci yika, mercimek ve kalan su ile beraber sogan-un karisimina kat, kaynayana kadar karistir. 35-40 dakika pisir. Süzgeçten veya blenderden geçir, tuzu ekle, tekrar atese koy. Yumurtayi ayri bir kapta, sütle iyice çirp, içine sicak çorbadan bir kaç kasik katarak ilit. Süt-yumurta karisimini tencereye azar azar eklerken, çorbayi sürekli karistir, kaynayinca ocagi kapat. Diger yandan, ekmegi 1 cm³ irilikte dogra ve tepsiye koy, firinda pembe renkte kizart. Çorbayi üzerine kizarmis ekmek ve kirmizi biber serperek servis yap.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder