HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

19 Nisan 2009 Pazar

YAYLA ÇORBASI

=MALZEMELER= 

10 bardak et suyu 
Yarım bardak pirinç 
1,5 çorba kaşığı un 
1 yumurta 
2 bardak yoğurt 
2 çorba kaşığı yağ 
2 kahve kaşığı kuru nane 
1 kahve kaşığı kırmızı biber 
Tuz 

=HAZIRLANIŞI= 

1- Pirinç ayıklanıp yıkanır. Et suyunda iyice haşlanır. 
2- Yoğurt, un ve yumurta çarpılıp, et suyu ile sulandırılır. 
3- Kaynamakta olan pirince katılıp ateş hafifletilir. 
4- Kuru nane serpilip, kırmızı biberli yağ gezdirilerek dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder