HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

19 Nisan 2009 Pazar

Yoğurtlu Hindi Çorbası

=malzemeler=

Yarım kg kemiksiz hindi eti 
2 çorba kaşığı un 
2 çorba kaşığı tereyağı 
1 kase yoğurt 
8 su bardağı hindi suyu 
1 su bardağı su 
1,5 çay kaşığı tuz 
1 çay kaşığı karabiber 

=hazırlanışı=

Hindi haşlanır ve didiklenir. Un ve tereyağı 2-3 dakika kavrulur. Üzerine hindi suyu ve tuz katılır. Kaynayınca hindi eklenir. Bu arada yoğurt 1 su bardağı suyla çırpılır. Kaynamakta olan çorbaya dökülür. Bir tık daha kaynatılır. Karabiber katıldıktan sonra ateşten alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder