Uzun bir aradan sonra işe başlamak benim site ile olan bağlantımı biraz aksattı malesef, hatta bazen yorumları onaylamaya bile zaman bulamıyorum ve haliyle yemek yapmaya da…
Bugün hamsinin bizim evde tüketilen tek şekli olan hamsi tavanın arşivimdeki resimlerine rastlayınca bu tarifi sitede yayınlamadığımı farkettim.
Eğer hamsiyi seviyorsanız, kesinlikle ama kesinlikle bir de böyle denemenizi tavsiye ederim, inanılmaz lezzetli oluyor.
Ama özellikle ihtiyacımız olan iki şey var, teflon tava ve bu tavada uygun düz bir kapak veya servis tabağı.
Malzemeler:
- Hamsi
- Mısır unu
- Tereyağı
- Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber, yenibahar
Hazırlanışı:
- Hamsilerinizin kılçıklarını ayıklayın veya en iyisi ayıklatın
- Hamsileri iyice yıkayın ve sularının süzülmesi için biraz süzgeçte bekletin.
- Hamsileri tuzlayın.
- Tavanızı ısıtın ve bir kaşık kadar tereyağını erittikten sonra ateşten alın.
- Hamsileri tavanıza resimde görüldüğü gibi dizin, aralarında boşluk bırakmadan dizmeye özellikle dikkat edin, çevirirken dağılamamaları için birbirlerine çok yakın ve hatta sıkı sıkı dizmelisiniz.
- Tavanızı tekrar ocağa alın ve orta ateşte pişirmeye başlayın, hamsiler kızarında kapağı kapatıp tencereyi ters çevirin, bu esnada elinize yağ damlatmamaya dikkat edin, kapağa aldığınız hamsileri, kapaktan kaydırarak tavaya geri alın ve diğer taraflarını da pişirin.
- Yağ ilave etmek gerekirse tavanın kenarında eriterek ilave edebilirsiniz.
- Kesinlikle sıcakken tüketin ve yanında bol salata ile.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder