HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

19 Nisan 2009 Pazar

Mısır Unlu Hamsi Tava (Tereyağı ile)



hamsi tava Mısır Unlu Hamsi Tava (Tereyağı ile)

Uzun bir aradan sonra işe başlamak benim site ile olan bağlantımı biraz aksattı malesef, hatta bazen yorumları onaylamaya bile zaman bulamıyorum ve haliyle yemek yapmaya da…

Bugün hamsinin bizim evde tüketilen tek şekli olan hamsi tavanın arşivimdeki resimlerine rastlayınca bu tarifi sitede yayınlamadığımı farkettim.

Eğer hamsiyi seviyorsanız, kesinlikle ama kesinlikle bir de böyle denemenizi tavsiye ederim, inanılmaz lezzetli oluyor.

Ama özellikle ihtiyacımız olan iki şey var, teflon tava ve bu tavada uygun düz bir kapak veya servis tabağı.

hamsi tava1 300x225 Mısır Unlu Hamsi Tava (Tereyağı ile)

Malzemeler:

  1. Hamsi
  2. Mısır unu
  3. Tereyağı
  4. Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber, yenibahar

Hazırlanışı:

  • Hamsilerinizin kılçıklarını ayıklayın veya en iyisi ayıklatın :)
  • Hamsileri iyice yıkayın ve sularının süzülmesi için biraz süzgeçte bekletin.
  • Hamsileri tuzlayın.
    hamsi 150x150 Mısır Unlu Hamsi Tava (Tereyağı ile) hamsi hazirlik 150x150 Mısır Unlu Hamsi Tava (Tereyağı ile)
  • Mısır ununu baharatlarla karıştırın.
  • Hamsileri mısır ununa iyice bulayın.
    hamsi tava hazirlik 150x150 Mısır Unlu Hamsi Tava (Tereyağı ile) hamsi hazirlik1 150x150 Mısır Unlu Hamsi Tava (Tereyağı ile)
  • Tavanızı ısıtın ve bir kaşık kadar tereyağını erittikten sonra ateşten alın.
  • Hamsileri tavanıza resimde görüldüğü gibi dizin, aralarında boşluk bırakmadan dizmeye özellikle dikkat edin, çevirirken dağılamamaları için birbirlerine çok yakın ve hatta sıkı sıkı dizmelisiniz.
    hamsi tava icin kapak 150x150 Mısır Unlu Hamsi Tava (Tereyağı ile)
  • Tavanızı tekrar ocağa alın ve orta ateşte pişirmeye başlayın, hamsiler kızarında kapağı kapatıp tencereyi ters çevirin, bu esnada elinize yağ damlatmamaya dikkat edin, kapağa aldığınız hamsileri, kapaktan kaydırarak tavaya geri alın ve diğer taraflarını da pişirin.
  • Yağ ilave etmek gerekirse tavanın kenarında eriterek ilave edebilirsiniz.
  • Kesinlikle sıcakken tüketin ve yanında bol salata ile.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder